Menu
Your Cart

Retro radio

Retro radio kopen
Wil jij graag muziek luisteren met een sterke geluidskwaliteit, maar vind jij de hippe designs van tegenwoordig maar niks? Dan kan je het beste een retro radio kopen. Bij deze radio’s hoef je qua kwaliteit niks in te leveren en kan je profiteren van de technologische ontwikkelingen van nu, maar zit dit verpakt in een prachtig retro jasje. Retro radio’s winnen elk jaar aan populariteit waardoor ook steeds meer fabrikanten deze leuke radio’s produceren. Hierdoor kan je kiezen uit een groot assortiment en geniet je van nieuwste snufjes. Wanneer je op zoek bent naar een klassieke radio, dan kan je kijken bij onze classics. Naast nostalgische radio’s kan je natuurlijk ook een ouderwetse platenspeler kopen.

Echte eye catcher
De tijden dat de radio verstopt wordt in verschillende kastjes is verleden tijd. De radio mag juist gezien worden en is daarmee ook een echt woonaccessoire. Dan is het natuurlijk wel zo leuk dat de radio er ook goed uit ziet. Zo vrolijk je boel niet alleen op door een lekker muziekje maar ook door een mooie retro radio. Het leuke aan het retro design is dat het je even terug brengt in de tijd. In de tijd dat jij misschien net de Beatles voor het eerst hoorde of dat de eerste single van Phil Collins uitkwam. Een tijd waar de muzikale evolutie in een stroomversnelling terecht kwam. De retro radio’s kenmerken zich vooral door de grote ronde volumeknop waardoor de retro radio ook nog erg gemakkelijk in gebruik is.

DAB retro radio
Als je op zoek bent naar een nieuwe radio dan heb je de term DAB+ vast wel eens voorbij zien komen. DAB staat voor Digital Audio Broadcasting en via deze technologie kan je dus digitaal radio luisteren. De kwaliteit via DAB is vele malen beter dan via een FM frequentie en volledig ruisvrij. Daarnaast ontvang je informatie over de muziek die je luistert, filemeldingen en sportuitslagen. Naast DAB heb je ook DAB+. Hierbij heb je 3 keer zoveel zenders met dezelfde geluidskwaliteit. Een DAB retro radio is dus ideaal voor thuisgebruik.

Soorten retro radio’s
Naast het luisteren van radio kan je met de meeste retro radio’s van de Retro Radio Specialist op nog veel meer manieren muziek luisteren. Zo heb je dockingstations die compatible is met je iphone of ipad. Hierdoor kan je muziek luisteren die je op je mobiele device hebt staan en wordt je apparaat ook direct opgeladen. Ook zijn er veel retro radio’s waarmee ook een bluetooth verbinding tot stand kan worden gebracht. Zo kan je draadloos naar je favoriete muziek luisteren. Heb je nog niet zo’n smart apparaat? Dan kan je bij bepaalde retro radio’s ook een usb stick of mp3 speler in het apparaat stoppen. Mocht ook dit zelfs te hip zijn, dan is er nog steeds geen man overboord. Want dan kan je ook nog kiezen voor een retro radio met cd speler. Gewoon je verzamelde cd’s afspelen in je radio die eruit ziet alsof het in de jaren 70 is gemaakt.